Figyeljen mire kattint – Elindult itthon is a fizetős Facebook!

Figyeljen mire kattint – Elindult itthon is a fizetős Facebook!

Magyarországra is elért a Meta vállalat által korábban már bejelentett fizetős verzió, amely által – természetesen havidíj ellenében – reklámmentesen használhatjuk a jövőben a Facebookot és az Instagramot, ráaádsul Mark Zuckerberg arra is ígéretet tesz, hogy ha fizetünk, nem használja fel adatainkat.

Amennyiben viszont a jövőben is az ingyenes verziót használnánk, a közösségi platform továbbra is eláraszt minket hirdetésekkel és kéretlen tartalmakkal, illetve Zuckerberg tovább garázdálkodik adatainkkal az éterben.
A fizetős verzió havidíja 10 euró, ami kb. 3800 forintot jelent, ha csak böngészőn keresztül használjuk a platformot.



Amennyiben azonban tableten vagy okostelefonon kívánjuk elérni az alkalmazást Android vagy iOS alkalmazásokon keresztül, akkor már 13 eurót. Azaz 4940 forintot kell fizetnünk. Zuckerberg az emelkedett díjat azzal indokolja, hogy az alkalmazásboltok (app store) 30 százalékos jutalékot számolnak fel az alkalmazásokban történő vásárlások esetén. Ezt a költséget a felhasználókra hárítja. Az előfizetés 2024. március 1-ig minden, a Fiókközpontban összekötött fiókra vonatkozik. Magyarán ha például a kék közösségi oldalon keresztül fizetjük ki az említett összeget, akkor a jelzett időpontig a fiókhoz kapcsolat Instagram profil(ok) esetében is megkapjuk a hirdetésmentességet. Jövő év márciusától viszont minden egyes csatolt profilért 6 eurónak megfelelő összeget kell fizetni. Ha azon keresztül is hirdetésmentes szolgáltatást szeretnénk. Az okostelefonos alkalmazásokban történő előfizetés díja természetesen ezen extránál is magasabb, profilonként 8 euró.

A Meta vállalat próbálja diverzifikálni bevételi forrásait, és az előfizetéses modell segíthet abban, hogy a felhasználók jobban kontrollálhassák adataikat és az elérhető tartalmakat.

Azonban a felhasználóknak most választaniuk kell. Hogy hajlandók-e fizetni a szolgáltatásért, vagy hajlandók-e elviselni a reklámokkal teli ingyenes verziót.

error: Content is protected !!