Változás az ATM-eknél – Sok pénzed bánja majd!

Változás az ATM-eknél – Sok pénzed bánja majd!

Változás az ATM-eknél – Sok pénzed bánja majd!

Az MBH Bank, Magyarország második legnagyobb hitelintézete, tervezi, hogy a jövő év végére közel megduplázza a saját ATM-jei számát.

Ezen belül a készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-k száma akár megháromszorozódhat. Az MKB és Takarékbank összeolvadásával idén tavasszal létrejött MBH Bank így a legnagyobb ATM hálózattal rendelkező pénzintézetté válik, ami kedvező hír lehet az ügyfeleknek.

Ez a fejlesztés lehetővé teszi a készpénzfelvételt és befizetést az ügyfelek számára a bank hálózatán belül, amely jelentős könnyebbséget és gyorsabb szolgáltatást nyújthat. Az ATM hálózat fejlesztése során az eszközök modernizálása is megtörténik, és korszerű, bővített funkcionalitással rendelkező készülékeket telepítenek olyan helyekre, ahol nagyobb igény mutatkozik az ATM-ek használatára.

Jelenleg az MBH Bank közel 900 helyszínen rendelkezik ATM-ekkel, és a tervezett fejlesztések eredményeként ezek száma elérheti az 1600-at. A készpénzbefizetésre alkalmas ATM-k számának háromszoros növekedése különösen hasznos lehet a kis- és középvállalkozások számára, amikor napi készpénzes bevételeiket a bankszámlára szeretnék befizetni.


Ezen kívül az MBH Bank közel 500 bankfiókkal rendelkezik, ahol pénztárak is elérhetők. A fejlesztések eredményeként több mint 1400 fizikai helyszínen érhető el az ATM és a pénztár, amelyek 2024-től mintegy 2000-re bővülnek.

Az MBH Bank további digitális csatornákat is kínál ügyfeleinek, például videobankon és telebankon keresztül lehet ügyeket intézni. A bank emellett egy mobilbanki appot is biztosít az ügyfelek számára.

A készpénzfelvétel és befizetés díjai a jogszabályoknak megfelelően változnak. Az adómentes készpénzfelvételre jogosult ügyfelek kétszer havonta, legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek fel a bank ATM-jeiből. Ezen felül más bank automatáiból való készpénzfelvételért díjat kell fizetni.

Az MBH Bank azonban továbbra is biztosítja a jogszabályi díjmentes készpénzfelvételt az ügyfelek számára, akik beállították számlájukhoz ezt a lehetőséget. A bankkártyájuktól függően az MBH Bank ATM-jéből való készpénzfelvétel díja 1 090 forint vagy 1 950 forint lehet. A bankfiókban a díj 1150 forint.

A készpénz befizetésének díja 300 forint lehet 100 ezer forint értékig, és vállalati számlák esetében érdemes egyedi ajánlatot kérni a banktól a díjaktól függően. Az MBH Bank jelenleg már több mint 140 befizetésre alkalmas ATM-et üzemeltet, ahol forint számlára forintot lehet befizetni. A maximális befizetési összeg az adott automata kijelzőjéről ismerhető meg bankkártyánként eltérően.

error: Content is protected !!