Ennyit költenek a magyarok – Idén már 100 ezer se lesz elég a karácsonyra!

Ennyit költenek a magyarok – Idén már 100 ezer se lesz elég a karácsonyra!

Ennyit költenek a magyarok – Idén már 100 ezer se lesz elég a karácsonyra!

Az idei karácsonyra 118 ezer forintot terveznek költeni a magyarok, ezt a többség az aktuális havi jövedelméből fedezi, de olyan is van, aki hitelt vesz fel. A Cofidis kutatásából kiderült, hogy anyagi nehézségeink ellenére ragaszkodunk az ünnepi hagyományokhoz.Ennyibe fog idén kerülni a karácsonyfa! >>
átlagosan 118 ezer forintra tervezik a magyar családok idén, ebből szeretnék kigazdálkodni az ajándékokat és a menüt is. Ez az összeg csaknem 20 százalékkal magasabb a tavalyinál. A többség (61 százalék) tervez ajándékot vásárolni is, átlagosan 47 ezer forintot költene erre ebben a szezonban. Ehhez idén a magyarok 7 százaléka még hitelt is felvesz – számol be az Economx a Cofidis Hitel Monitor felméréséről.17 százalékuk már októberben vagy azt megelőzően elkezdte a vásárlást. A magyarok 24 százaléka állítja, hogy kényelmesen kijön a jövedelméből, de a háztartások háromnegyedénél hiányos a kassza.

Otthonfelújítási program 2024 – Mutatjuk a részleteket! >>

A meglepetésajándékokra az emberek döntő többsége nem igazán vágyik karácsonykor, sokkal inkább hasznos dolgokat szeretnének.A családok 48 százaléka örülne valamilyen műszaki cikknek karácsony alkalmával, ám csak 12 százalékuk szerint jellemző, hogy ezeket meg is veszik. Az első helyen a nagygépek kaptak helyet, ezt követik a kisebb konyhai berendezések, amelyekre inkább a háziasszonyok vágynak. Sokan örülnének valamilyen számítástechnikai eszköznek is, a nők inkább mobilt, a férfiak pedig konzult vagy játékot látnának szívesen a fa alatt.

Azonban kiderült az is, hogy a családok 10 százaléka egyáltalán nem tervez idén ajándékozni, többségében igyekeznek valami apróságot találni szeretteiknek. A megkérdezettek 46 százaléka 10 ezer alatti összeget szán személyenként az ajándékra, ebből 18 százalék 5 ezer forintnál is kevesebbet.
error: Content is protected !!