Fontos felhívást tett közzé a rendőrség – Valószínűleg téged is érint!

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség – Valószínűleg téged is érint!

Fontos felhívást tett közzé a rendőrség – Valószínűleg téged is érint!

A karácsonyi vásárok veszélyeire figyelmeztetett hétfőn Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályának vezetője.

A Vörösmarty téren, a már megkezdődött vásáron megtartott sajtótájékoztatón Bukovics Péter felhívta a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodnak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások. Az alezredes kiemelte, hogy a rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken. A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre. Ugyanakkor megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására. A vásárokon járőröző rendőrök egy része a múlt évszázad elejének egyenruháiban végzi majd feladatait. Ezeket a sajtótájékoztatón bemutatták.

Horror árak a budapesti karácsonyi vásáron – Mutatjuk mennyibe kerül egy sajtos tejfölös lángos! >>


Bukovics Péter arra kérte a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek. Telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák. Ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk. A járművel érkezőknek az alezredes azt tanácsolta, hogy autóikban lehetőleg ne hagyjanak értékeket. Még az őrzött parkolókban sem. Ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag, vagy kesztyűtartókba. Az osztályvezető kiemelte: ha valakit mégis megkárosítanak, akkor azonnali segítséget kaphat a 112-es segélyhívón, vagy a Vörösmarty tér környékén folyamatosan járőröző rendőröktől.

Bukovics Péter beszámolója szerint a hasonló bűncselekmények felderítésére, megelőzésére szakosodott rendőrök komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, ennek egyik bizonyítéka, hogy a budapesti nyomozók immár tizedik éve vesznek részt a müncheni Oktoberfesten, a legutóbbi fesztiválon nyolc zsebtolvajt fogtak el.

error: Content is protected !!