Így juthatsz 150,000 forinthoz – Hatalmas segítség ez az összeg mindenkinek!

Így juthatsz 150,000 forinthoz – Hatalmas segítség ez az összeg mindenkinek!

Így juthatsz 150,000 forinthoz – Hatalmas segítség ez az összeg mindenkinek!

Egyre közeledik az év vége, ezért újra aktuális az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári befizetésekre összesen járó, legfeljebb 150 ezer forintos szja-visszatérítés igénybevétele.

(Friss híreink)
Az összesen mintegy kétmillió pénztártagnak célszerű ellenőriznie az egyenleget. És ha van rá módjuk, minél inkább feltölteni. Azoknak pedig, akik még nem tagok, érdemes belépniük valamelyik pénztárba. Ez ma már online is megtehető. Az utalásoknak az idei utolsó banki munkanapig, azaz december 29-ig kell beérkezniük a számlákra. Ahhoz, hogy adóvisszatérítésre jogosítsanak – olvasható az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) közleményében.
Jó hír érkezett – Posta bejelentése a családi pótlék kézbesítésről 2023 december! >>

„Tudjuk, hogy a karácsony pénzügyi szempontból nem tartozik az év legkönnyebb időszakai közé, de aki megteheti, érdemes erre akár más megtakarítási formából is átcsoportosítani, hiszen ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű biztos hozamot nemigen tud más befektetés. Az adóvisszatérítés ráadásul számos módon felhasználható” – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke.
A szövetség egy kisokost is összeállított az adóvisszatérítéshez szükséges tennivalókról, amely már elérhető az ÖPOSZ honlapján.

Érdekes adat, hogy az adóvisszatérítés maximalizálásához szükséges nyugdíjpénztári befizetéssel számolunk, az ÖPOSZ által működtetett Nyugdijkalkulalo.hu szerint az öngondoskodást 25 éves korában elkezdők reálértéken 239.000 forint havi ellátásra számíthatnak, míg a 40 évesen belevágók közel 127.000 forintra.
error: Content is protected !!