Site icon News7

Figyelem – Hatalmas büntetést kell fizetnie, ha ezt nem tartja be!

Figyelem – Hatalmas büntetést kell fizetnie, ha ezt nem tartja be!

Figyelem – Hatalmas büntetést kell fizetnie, ha ezt nem tartja be! Magyarországon a tél beköszöntével a hóeltakarítás kötelezettsége minden ingatlan tulajdonosra, beleértve a társasházak lakóközösségeit is, kiterjed. A jogi szabályozások értelmében az ingatlanok előtti járdaszakaszok síkosságmentesítése az ingatlan tulajdonosának vagy lakóinak felelőssége.

Hóeltakarítás és Csúszásmentesítés Kötelezettsége




Jogi Felelősség és Büntetés

A – és jéghelyzet kezelése pedig nem csak a családiház-tulajdonosok, hanem a társasházak albetét-tulajdonosainak is kötelessége – írja a Pénzcentrum.

Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnökének Megjegyzései

Kaplonyi György szerint a hólapátolás nem a közös képviselő kötelessége, hanem a tulajdonosoké vagy a lakóközösségé. Ebben az esetben a társasház költségvetésében szerepelnie kell a takarítási díjtételnek​​.

Összegzés

A hóeltakarítás Magyarországon nem csupán praktikus, hanem jogi kötelezettség is. Az ingatlan tulajdonosainak, beleértve a társasházakat is, biztosítaniuk kell az ingatlanuk előtti járdaszakaszok síkosságmentes állapotát. Ennek elmulasztása súlyos jogi és anyagi következményekkel járhat.

Exit mobile version