Vigyázzon – Milliós bírságot kap, aki ezt a fontos szabályt nem tartja be!

Vigyázzon – Milliós bírságot kap, aki ezt a fontos szabályt nem tartja be!

Vigyázzon – Milliós bírságot kap, aki ezt a fontos szabályt nem tartja be!

( Friss híreink )

Tavaly csaknem 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki buszsáv-, járat- és taxiellenőrzéskor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már negyedik éve zajló, közös ellenőrzési akciójában. A BRFK szerdán a police.hu-n azt közölte, hogy a 2023-as közös buszsáv-, járat- és taxiellenőrzésekkor 69 személyt elfogtak. 36-ot előállítottak, 17-szer büntetőfeljelentést, 93-szor szabálysértési feljelentést tettek. 782 esetben helyszíni bírságot és 204-szer közigazgatási bírságot szabtak ki.


A tájékoztatás szerint a rendőröknek tavaly a buszsávban szabálytalankodók miatt 500 alkalommal kellett intézkedniük. A BKK és a BRFK tavaly 46-szor szervezett járatellenőrzést, ezalatt csaknem 1150 járművet, illetve 2900 embert ellenőriztek – ismertette a BRFK. A rendőrség közölte azt is, hogy tavaly 25-ször szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, és csaknem 2500 taxit, illetve 2600 embert ellenőriztek.

A BRFK és a BKK munkatársai mellett a kezdeményezésben részt vettek a Készenléti Rendőrség erői, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, valamint a taxiszolgáltatók ellenőrei is. A közös akciók 2024-ben folytatódnak – írta a BRFK.

error: Content is protected !!