Akár 300 ezer forintos bírságot kaphatsz – Ha ezt teszed az ünnepek után!

Akár 300 ezer forintos bírságot kaphatsz – Ha ezt teszed az ünnepek után!

Akár 300 ezer forintos bírságot kaphatsz – Ha ezt teszed az ünnepek után! Az ünnepi szezon végeztével a karácsonyfák lebontása fontos része a rendrakásnak, de nem mindegy, hogy hogyan szabadulunk meg tőlük.

( Friss híreink )

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság figyelmeztet, hogy a nem megfelelő módon történő karácsonyfa-eltávolítás komoly büntetéseket vonhat maga után, és januárban a tűzesetek száma is jelentősen megnőhet.


A hagyományoknak megfelelően január 6-án, vízkereszt napján ér véget a karácsonyi időszak, és ezt követően szokás lebontani a fákat. Azonban a karácsonyfa eldobásával kapcsolatosan vannak szigorú szabályok, amelyeket érdemes betartani a büntetések elkerülése érdekében.

Noha az utolsó emlékek megőrzése szép gesztus lehet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem javasolja a fa körüli gyertyagyújtást vagy csillagszóró használatát. A kivágott fenyők januárban már rendkívül szárazak, és ezek a tevékenységek jelentős tűzveszélyt hordoznak magukban.

Dóka Imre tűzoltó főhadnagy szerint a karácsonyfák januárban gyakran okoznak lakásokban keletkező tűzeseteket. Az égő karácsonyfa ugyanis rendkívül veszélyes lehet, és komoly károkat okozhat.

error: Content is protected !!