2024 februártól hatalmas változás éri a nyugdíjasokat – Ennek sokan nem fognak örülni!

2024 februártól hatalmas változás éri a nyugdíjasokat – Ennek sokan nem fognak örülni!

2024 februártól hatalmas változás éri a nyugdíjasokat – Ennek sokan nem fognak örülni! A nyugdíjasok közel fele kerülhet nehéz helyzetbe: az egyik hazai nagybank februártól a készpénzbefizetések után is díjat fog felszámolni.

( FRISS HÍREK )

Az OTP február elsejétől a nem saját számlákra történő pénztári készpénzbefizetésekre díjat számít fel. Mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz, de lesz egy akciós időszak is, ameddig csak 0,5 százalékot és minimum ezer forintot számolnak fel az ügyfeleknek – írja az Economx.



Ha valaki havonta egy készpénzbefizetést indít a pénzintézetnél, annak éves szinten extra 18 ezer forintot kell fizetnie, havonta átlagosan két alkalmas befizetésnél pedig már 36 ezret számít fel a pénzintézet.

Ez minden bizonnyal a nyugdíjasokat fogja a legnagyobb mértékben érinteni. A Pénzügyminisztérium 2019-es adatai szerint mintegy másfél millió ember kapja a nyugdíját postai kézbesítéssel, ami az ellátottak 43 százalékát jelenti.

A készpénzfelvételek egyre ritkábbak: egy év alatt 40 százalékról 36 százalékra estek vissza, míg a kártyás fizetések összege pont 4 százalékkal nőtt 2022-ről 2023-ra.

error: Content is protected !!