Hivatalos – Március 1-től ennyivel kell kevesebbet fizetni a Budapest-bérletért!

Hivatalos – Március 1-től ennyivel kell kevesebbet fizetni a Budapest-bérletért!

Hivatalos – Március 1-től ennyivel kell kevesebbet fizetni a Budapest-bérletért! Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn megállapodott a Budapest-bérletről. Az már kiderült, hogy a bérlet olcsóbb lesz. Ma reggel a főpolgármester elárulta, mennyivel kerül majd kevesebbe.

( Friss hírek )

„Csupa jó hírem van! Március 1. után is érvényes marad a Budapest-bérlet minden városon belüli közösségi közlekedési szolgáltatóra, ráadásul tíz év után ismét csökkentjük az árát: 9500 helyett 8950 forintba kerül majd” – jelentette be közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester kedd reggel.„A választási programomnak megfelelően ingyenessé tettük a közösségi közlekedést a 14 évnél fiatalabbak és a regisztrált álláskeresők számára, és tíz évig a száguldó infláció ellenére sem emeltük a bérletek árát” – hangsúlyozta.
Az új bérletrendszerrel a budapestiek és a Budapestre érkezők is olcsóbban utazhatnak. De a budapestiek duplán jól járnak. Az egyszerűbb és olcsóbb bérletvásárlással az agglomerációból érkezők közül többen választják majd a közösségi közlekedést az autó helyett – fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint Budapest fellélegezhet.



Hosszú tárgyalások után, hétfőn végre megszületett a megállapodás az építési és közlekedési miniszter és a főpolgármester között. A mai találkozón egy teljesen új, átfogó megállapodást kötöttek a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának rendezéséről.Ennek értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet 2024. március 1-jétől a BKK járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítja majd minden értékesítési csatornáján.
error: Content is protected !!