Ezt vezették be 2024 február 1-től itthon – ennek sokan nem fognak örülni!

Ezt vezették be 2024 február 1-től itthon – ennek sokan nem fognak örülni!

Ezt vezették be 2024 február 1-től itthon – ennek sokan nem fognak örülni! Az OTP Bank hirdetménye szerint 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díj kerül felszámításra a befizetőnek. A díj mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1 500 forint lesz, de bevezetéskor akció keretében a befizetett összeg 0,5 százalékáért, minimum 1 000 forintért lehet befizetni.

( Friss hírek )

A banki hirdetményben így fogalmaznak:Az OTP Bank Nyrt. a forint vagy valuta befizetésnél eseti jogviszony keretében nyújt pénzforgalmi szolgáltatást a lakossági és nem lakossági forint vagy deviza fizetési/betéti/pénzforgalmi számlákra (továbbiakban: bankszámla), ha az nem saját számlára történik.

1. Nem saját számlára történő befizetés

Lakossági bankszámlák esetében nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetésnek minősül, ha a tranzakciót végző ügyfélnek nincs a kedvezményezett bankszámla felett se elsődleges, se másodlagos rendelkezési jogosultsága. Elsődleges rendelkezési jogosultság a számlatulajdonosi (tulajdonos és társtulajdonos) jogviszony.Másodlagos rendelkezési jogosultsággal a számlatulajdonos képviseletében a számlatulajdonos által feljogosított (meghatalmazott) vagy a jogszabály alapján eljárni jogosult személy (gondnok, törvényes képviselő) rendelkezik a bankszámla felett. Nem lakossági bankszámlák esetében nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetésnek minősül, ha a tranzakciót végző Ügyfél nem képviselő a kedvezményezett számlatulajdonos szervezetben, vagy nincs rendelkezési jogosultsága a kedvezményezett bankszámlán, illetve a befizető a kedvezményezett számlatulajdonostól eltérő szervezet nevében jár el.

2. Díjfizetés

Az OTP Bank Nyrt. a nem saját bankszámlára történő bankfióki pénztári készpénzbefizetés teljesítéséért a jelen hirdetmény 3. pontjában feltüntetett díjat összeghatártól függetlenül minden esetben felszámítja. Nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetést kizárólag a készpénzbefizetési díj megfizetése esetén lehet kezdeményezni.A felszámított díjat forintban kell megfizetni, amely kizárólag készpénzben teljesíthető a befizetési tranzakcióval egyidejűleg. Valuta befizetés esetén a felszámított díjat az OTP Bank Nyrt. a készpénzbefizetéskor érvényes – az OTP Bank által meghirdetett – valutavételi árfolyamon számolja át.

3. Készpénzbefizetési díj

 • Akciós díj 0,5 százalék (minimum 1 000 forint / maximum 30 000 forint)
 • Normál díj 0,6 százalék (minimum 1 500 forint / maximum 60 000 forint)

4. Díjmentesség – Ezt vezetik be 2024 február 1-től itthon – ennek sokan nem fognak örülni!

Az OTP Bank készpénzbefizetésre is alkalmas ATM-hálózatán keresztül a nem saját számlára történő készpénzbefizetések akciósan továbbra is díjmentesek OTP-s lakossági vagy üzleti bankkártyával, így bankfióki várakozás nélkül, gyorsan és biztonságosan intézhetik befizetéseiket.Az OTP Bank Nyrt. az alábbi bankszámlákra történő befizetés esetén továbbra sem számít fel díjat a pénztári készpénzbefizetések után:

  • saját számlára történő befizetés
  • OTP Bank Nyrt. által kezelt hitelszámlákra történő befizetés
  • LTP Lakás-előtakarékossági betétre történő befizetés
  • OTP Lakástakarékpénztár Zrt. bankszámláira történő befizetés
  • OTP Faktoring Zrt. bankszámláira történő befizetés
  • OTP Jelzálogbank Zrt. bankszámláira történő befizetés
  • OTP Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. bankszámláira történő befizetés • OTP Egészségpénztár bankszámláira történő befizetés
 • OTP Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztár bankszámláira történő befizetés
 • OTP Travel Kft. bankszámláira történő befizetés
 • OTP Ingatlanlízing Zrt. bankszámláira történő befizetés
 • Merkantil Bank bankszámláira történő befizetés.

A hirdetmény kiadását a nem saját bankszámlára történő bankfióki pénztári készpénzbefizetés esetén felszámításra kerülő díj 2024. február 01-től érvényes bevezetése indokolja.error: Content is protected !!