Nyugdíjasok figyelem, jó hír érkezett – Sokan nem tudnak erről a lehetőségről, sok pénzről van szó!

Nyugdíjasok figyelem, jó hír érkezett – Sokan nem tudnak erről a lehetőségről, sok pénzről van szó!

Nyugdíjasok figyelem, jó hír érkezett – Sokan nem tudnak erről a lehetőségről, sok pénzről van szó! Több feltételnek is teljesülnie kell az igénybevételhez. A tervezettnél jelentősen magasabb lett a Nyugdíjbiztosítási Alap tavalyi hiánya.

( Friss hírek )

Farkas András nyugdíjszakértő már korábban is jelezte: a hazai nyugdíjrendszerben komoly reformokra van szükség, a jelenlegi finanszírozás ugyanis biztos nem fog működni.

Mint kiszámolta, az idei nyugdíjprémiumok összege

2000 forint körül alakul majd,

de lesz, aki ennél kevesebbet kap. Véleménye szerint célszerűbb lenne a 20 milliárd forintot a leginkább rászorulók között szétosztani, hazánkban ugyanis több mint 400 ezer nyugdíjas havi 120 ezer forint alatti összegeket kap, azaz a létminimum alatt tengődik.



Az ado.hu friss cikke szerint azonban van egy módja annak, hogy az idősek egyszerre magasabb összeghez jussanak, ez pedig napjainkban óriási segítség lehet a szépkorúaknak.

Részletezésük szerint abban az esetben, ha 2024-ben mégis a korábbi évben, 2023-ban történő nyugdíj-megállapítás mellett dönt valaki, akkor

lehetősége van 6 hónapra visszamenőleg nyugdíjellátást igénybe venni,

ha a jogosultsági feltételek már a korábbi időpontban is teljesültek. Hozzátették, hogy erre június végéig van lehetőségük az érintetteknek.

A nyugdíjba vonulás ideje rengeteg tényezőtől függ, Magyarországon sok idős ember dönt úgy, hogy a 65. életévének betöltése után is dolgozik. A nyugdíjasok visszafoglalkoztatásáról írt nemrég Dávid Ferenc, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa. Mint hangsúlyozta, fontos lenne, hogy

„ne a szükség, ne a kényszer vezérelje a nyugdíjast a munkapadhoz”.

Nemrég felmérést készítettek a nyugdíjazással összefüggésben: a megkérdezettek 28 százaléka, azaz több mint negyede úgy vélekedett, hogy még nyugdíjasként is dolgoznia kell majd.

error: Content is protected !!