Most érkezett – Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj!

Most érkezett – Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj!

Most érkezett – Ha te is diktálod a gázt, most nagyon figyelj! Az utóbbi időben egyre gyakoribbá váltak a panaszok a magyarországi földgázszolgáltatásról, különösen a gázszámlákkal és az azokon szereplő adatokkal kapcsolatban.Az országgyűlésben a téma napirenden van, és több kérdés merül fel, ami nem hagyja nyugodni az embereket. A fő problémák között szerepel, hogy miért nem csökken a lakossági földgáz ára, és miért kell sok fogyasztónak piaci áron fizetnie, miközben belefér a rezsicsökkentett sávba a gázfogyasztása.

A kérdésekre választ vártak az országgyűlésben, és Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszolt a felvetett problémákra. Az egyik fő aggály az volt, hogy miért nem csökken a lakossági gáz ára, különösen annak tudatában, hogy tavaly a kormány majdnem megállapodott egy jelentős mennyiségű gáz beszerzéséről Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.Koncz Zsófia szerint a magyar kormány számára fontos a rezsicsökkentés fenntartása, és a jelenlegi világpiaci helyzetben előny, hogy a gáztárolók 98 százalékos töltöttségen állnak, így biztosítva a magyar családok részére az elengedő gázot még egy kemény tél esetén is.

Az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatos panaszokra Koncz Zsófia válasza szerint a baloldali kormányzás idején tizenötször emelték az energiaárakat, és most nincs ilyen jellegű probléma. Az energiaárak Magyarországon az unióban a legolcsóbbak a lakossági fogyasztók számára az Eurostat adatai alapján.A kormány válasza tehát az, hogy a rezsicsökkentés fenntartása és a magas gáztároló töltöttség biztosítják, hogy a lakossági gázárak alacsonyak legyenek.

További friss híreink >>>

A témával kapcsolatban folyó vita során további kérdések merültek fel, például az éves lakossági kedvezményes kvóta felemelése, az afölötti világpiaci ár csökkentése és egy átlátható, tisztességes számlázási rendszer bevezetése.A válaszok azonban továbbra is megosztottak, és a parlamenti vita folytatódik a földgázszolgáltatás és gázárak körüli kérdésekkel kapcsolatban.

Forrás

error: Content is protected !!