Ingyenes lakossági LED-csereprogram 2024 – Részvétel feltételei, ezekben a városokban igényelheted!

Ingyenes lakossági LED-csereprogram 2024 – Részvétel feltételei, ezekben a városokban igényelheted!

Ingyenes lakossági LED-csereprogram 2024 – Részvétel feltételei, ezekben a városokban igényelheted! A CYEB Kft. a korábbi sikeres együttműködésre való tekintettel ismét felajánlotta a város önkormányzatának az általuk indított ingyenes lakossági LED-csere programhoz való csatlakozás lehetőségét.

( További friss híreink )

A programban a cég továbbra is térítésmentesen biztosít LED fényforrásokat a lakosok számára a korábban még nem regisztrált fogyasztási helyek után. Annak érdekében, hogy megtörténhessen az otthonokban használt alacsony energiahatékonyságú világítótestek lecserélése energiahatékonyabb, kisebb fogyasztású világítótestekre.

A LED izzóval történő világítással azok a háztartások, melyek részt vesznek a programban, nagymértékű energiamegtakarítást érhetnek el a hagyományos izzókhoz képest. A LED világítás jelentős előnyökkel rendelkezik a hagyományos világításhoz képest és már rövid távon is jobb megoldást jelent az egyenletes fényhatás, valamint a jobb fényhasznosítás miatt, valamint a LED fényforrás esetében az izzók vonatkozásában akár 10 éves időtartam is elérhető.

A program ezeket az előnyöket is szeretné újra elérhetővé tenni Orosháza lakosai számára, melynek keretében a programba korábban nem regisztrált fogyasztási helyek után a lakosok meghatározott feltételek mellett ingyenesen cserélhetik le a háztartásukban található régi izzókat új, korszerű, energiahatékony fényforrásokra.

A korábbi menetrendnek megfelelően ezúttal is a program meghirdetését követően, azzal párhuzamosan lesz majd a regisztrációs időszak, amikor a háztartások jelentkezhetnek a programban történő részvételre és leadhatják az igényüket a CYEB Kft. online felületén A regisztrálás továbbra is minden esetben villanyszámlához kötött, a villanyszámlán megjelölt felhasználó tud a rendszerben regisztrálni.

A LED-csere program megvalósításában és lebonyolításában az átadási pont megszervezése, a programban résztvevő humánerőforrás biztosítása, a LED fényforrások Orosházára történő elszállítása ismételten a város önkormányzatának a feladatát képezik. A lakosságnak történő kiosztást, átadást követően pedig a CYEB Kft. és az önkormányzat egyeztet, valamint elszámol az esetlegesen megmaradt LED fényforrásokkal.

A programhoz történő csatlakozás feltétele, hogy a város önkormányzata biztosítson egy legalább 1 négyzetméteres átadási pontot, illetve egy felelőst, aki átadás-átvételt lebonyolítja, az átadási pont közelében kijelöljön egy zárható raktár- vagy irodahelyiséget, ahol a LED fényforrásokat komissiózzák és tárolják, valamint a város lakosait saját kommunikációs csatornáján tájékoztatja a házhoz érkező lehetőségekről, melyben azok vehetnek részt, akiknek a nevén villanyszámla van.

Orosháza tervezett időpontjai az ingyenes lakossági LED-csere programban a következők:


A regisztráció február 1. és február 28. között történik
A feldolgozás március 1. és március 31. között történik
Az elszállítás április 1. és április 15. között történik
A komissiózás április 30-ig történik
Az átadás május 1. és május 21. között történik
Az elszámolás május 31-ig történik

Tata Város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az önkormányzat és a CYEB jóvoltából ismét elérhető a lakossági, ingyenes LED-csereprogram azok számára, akik az előzőről lemaradtak. A programra még február 15-ig lehet regisztrálni.



Debrecenben már csak csütörtökig lehet igényelni az ingyenes LED-izzókat – hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán Balázs Ákos alpolgármester. A januárban indult program során fontos szempont, hogy most olyan helyiekre gondoltak, akik 2023-ban nem vettek részt a programban.

A legutóbb több mint hatezer háztartáshoz juttatták el azokat az ingyenes izzókat. Amelyek valós energiamegtakarítást tudnak előidézni. Ezáltal körülbelül 250 millió forintnyi összeg maradhatott a debreceni családok zsebében a megmozdulásnak köszönhetően.

A LED-csere-programban a hajdúnánási lakosoknak lehetősége lesz ingyenesen lecserélni hagyományos izzóikat – tájékoztatott közösségi oldalán Nagyné Legény Ildikó alpolgármester. A program várhatóan márciusban indul. A részletekről a www.ledcsere.hu oldalon tájékozódhatnak a lakosok.

Aparhant község önkormányzata is csatlakozik a CYEB Energiakereskedő Kft LED-csereprogramjához. A programban résztvevők ingyen izzókhoz jutnak, ezáltal villanyszámlájukat is csökkentik és környezetüket is kevésbé terhelik.

– A programra a jelentkezés most indult február elsején és egészen hó végéig jelentkezhet a lakosság – tájékoztatta lapunkat Dávid Tímea, polgármester. A hosszabb élettartam miatt sokkal környezetbarátabb a LED izzók használata, úgy gondolom ez is egy kiváló lehetőség a település lakosai számára.

error: Content is protected !!