Akár több 10 ezer forintos támogatást kapnak ezek a szülők – Így igényelheted, íme a feltételek!

Akár több 10 ezer forintos támogatást kapnak ezek a szülők – Így igényelheted, íme a feltételek!

Akár több 10 ezer forintos támogatást kapnak ezek a szülők – Így igényelheted, íme a feltételek!Érdemes kiemelni azokat az önkormányzati támogatásokat, amelyek kifejezetten az egyszülős családoknak nyújtanak segítséget. Kerületenként és településenként változhat, hogy adnak-e a valamit, és ha igen, akkor milyen formában (pénz, utalvány, esetleg csomag, egyéb). Erről a helyi polgármesteri hivatalban kaphatunk tájékoztatást. Annyi biztos, hogy Óbuda-Békásmegyeren az egyedülálló szülők támogatása 2024-ben sem marad el, a jelentkezés már elindult – itt vannak a részletek.

2024-ben is támogatjuk a gyermeket egyedül nevelőket – írja az obuda.hu. A III. kerültet idén ismét vásárlási utalvánnyal segíti az egyszülős családokat. Céljuk, hogy a magas infláció és az elszabadult élelmiszerárak okozta terheken enyhítsenek a kerületi piacokon felhasználható utalványokkal.

Egyedülálló szülők támogatása 2024: kinek jár?

A vásárlási utalványt (támogatást) az kaphatja meg, aki egyedülállóként jogosult családi pótlékra és Óbuda-Békásmegyer területén lakik vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik.

A vásárlási utalvány értéke

  • egy gyermek esetén 10 ezer,
  • két gyermek esetén 15 ezer,
  • három vagy több gyermek esetén 20 ezer forint.

Az utalványokat a Békásmegyeri Piacon és a Kórház utcai piacon, az akcióban részt vevő kereskedőknél lehet majd felhasználni. Az átvételre 2024. március 18-a és 23-a között lesz lehetőség, a jelentkezőket e-mailben értesítik a pontos helyről, időpontról és az egyéb tudnivalókról.

Hogyan igényelhető a támogatás?




A legegyszerűbb online kitölteni az űrlapot, így az átvételkor az ügyintézési idő jelentősen csökkenthető. (A sikeres online jelentkezésről képernyőüzenet tájékoztat.) Aki 2023-ban már jelentkezett a támogatásra, annak nem szükséges új jelentkezést beadnia, az átvétel helyéről és időpontjáról március elején levélben értesítik.

  • Az online űrlapot itt lehet kitölteni.
  • Az igénylést személyesen is beadható a Szociális Ügyfélszolgálaton ügyfélfogadási időben (Fő tér 2. földszint).

Átvételkor a jogosultság igazolására szükség lesz, ehhez

  • személyi igazolványt,
  • lakcímkártyát
  • és a családi pótlék megállapításáról szóló határozatot vagy
  • a kifizetését igazoló számlakivonatot vagy
  • a postai kifizetési szelvényt kell bemutatni.

Az utalványt akkor is átvehetjük, ha előzőleg nem igényeltük. Ebben az esetben átvételkor igazolnunk kell a jogosultságot – számítsunk rá, hogy így az ügyintézés is sokkal hosszabb lesz. Legjobb, ha minél hamarabb beküldjük az online igénylőlapot.

error: Content is protected !!