Vonattal utazók figyelem! Fontos bejelentést tett a MÁV, rengeteg magyar fog örülni ennek!

Vonattal utazók figyelem! Fontos bejelentést tett a MÁV, rengeteg magyar fog örülni ennek!

Vonattal utazók figyelem! Fontos bejelentést tett a MÁV, rengeteg magyar fog örülni ennek! Noha korábban úgy volt, hogy az új jegytarifarendszerben a kerékpáros bérletek az 5-7-szeresére emelkednek, a MÁV legújabb bejelentése szerint ez nem lesz így. Sőt, az árak a felére csökkenhetnek.

( Friss híreink )

Korábban úgy volt, hogy rövid távú utazások az új tarifarendszerben az 5-7-szeresére drágulhatnak a kerékpáros bérletek március 1-jétől. Így az az abszurd helyzet állt elő, hogy a szomszéd faluba ugyanannyiba kerül elszállítani a biciklit, mint az ország másik végébe.

A Közlekedő Tömeg felhívására most a MÁV Start lépett egyet, és levélben fordult a Magyar Kerékpárosklubhoz. Azt írták,
a felmerült aggályok miatt nyitottak a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő Építési és Közlekedési Minisztériummal egyeztetve így alkalmazzák.

Azaz összességében majdhogynem megfelezik az eredetileg 9450 forintért kínált országos kerékpárbérletek árát. Nem lesz azonban kerékpáros megyebérlet, és az 500 forintos kerékpárjegyeket sem viszik le 400 forintra, hiába kérte a Magyar Kerékpárosklub.

Ez is érdekelhet:

Itt az új szabályozás – Minden nyugdíjast érintő változás, csak ezzel a papírral jár a pénz! >>>

error: Content is protected !!