Hivatalos – Március 1-től ezt a változást vezetik be Magyarországon!

Hivatalos – Március 1-től ezt a változást vezetik be Magyarországon!

Hivatalos – Március 1-től ezt a változást vezetik be Magyarországon! A szakszervezetek mindaddig nem fogadják el a Belügyminisztérium béremelési ajánlását, amíg legalább 5 garantált „lépcső” nem biztosítja az előmeneteli rendszert a 0-51 év szolgálati időtartam (gyakorlati idő) alatt. Tudatta közleményében a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Szakszervezete.

A Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Szakszervezete újabb garantált „lépcsőket” vár el beépíteni a sávos szakdolgozói bérfejlesztésbe. Mely 2024. március 1-jétől kerül bevezetésre – tudatták közleményükben.

Mint emlékeztetnek, a szakdolgozói béremelés első üteme már megtörtént. 2023. július 1-től egységesen 18%-kal nőttek az alapbérek. A szakdolgozói béremelés második üteme 2024. március 1-től valósul meg. Amely szerint az egészségügyi szakdolgozók alapbére eddigre eléri az orvosi átlagos alapbér 37 százalékát.
Ehhez szükséges – a törvény szerint – egy új típusú, sávos bérezési rendszer kialakítása. A sávos fizetési rendszer kialakításával, a sávokon belül kiemelt vagy alap besorolással a minimálisan és maximálisan fizetendő és fizethető alapbér (illetmény) is meghatározásra került.

Végül közölték, a szakszervezetek mindaddig nem fogadják el a Belügyminisztérium ajánlását, amíg legalább 5 garantált „lépcső” nem biztosítja az előmeneteli rendszert a 0-51 év szolgálati időtartam (gyakorlati idő) alatt.

error: Content is protected !!