5 perce érkezett – Az összes ilyen fiókot törlik március végén!

5 perce érkezett – Az összes ilyen fiókot törlik március végén!

5 perce érkezett – Az összes ilyen fiókot törlik március végén! Nem lehet elégszer elmondani: a nagy közösségimédia-vállalatoknál tárolt adataink, fiókjaink, „bármink” nincsenek a tulajdonunkban, nem mi döntünk a sorsukról, hanem a nagy közösségimédia-vállalatok, amelyek akkor és azt törölnek végleg, amikor és amit csak szeretnének. A Meta is.

Ha van Oculus-fiókunk, akkor már nem sokáig rendelkezünk vele. Adatainkat villámgyorsan át kell tenni egy Meta-fiókba, mivel a felhasználóknak küldött emailben a vállalat azt írta, hogy 2024. március 29-én törli az Oculus-fiókokat, megakadályozva ezzel az alkalmazások, alkalmazáson belüli vásárlások, áruházi kreditek és egyebek újraaktiválását vagy visszakeresését. Ha addig nem váltottunk Meta-fiókra, elveszítjük az elért eredményeinket, a barátaink listáját és minden olyan tartalmat, melyet az Oculus-fiókkal hoztunk létre. (Az Oculus az egyik legismertebb és legjobb virtuálisvalóság-sisak és -platform, számos kereskedelmi és sajátos alkalmazással együtt egyfajta ökoszisztémát alkot.)



Az Oculus-fiókok már 2020-óta állnak folyamatos felszámolás alatt. Az akkor még Facebook néven ismert vállalat akkor kezdte el megkövetelni az új felhasználóktól, hogy inkább Facebook-fiókkal regisztráljanak a szolgáltatásra. 2022-ben hozzáadták a Meta-fiók létrehozásának lehetőségét, alternatívát kínálva azoknak a felhasználóknak, akik nem akarták összekapcsolni Facebook-fiókjukat a Quest headsetjükkel. A vállalat 2023 januárja óta nem engedi, hogy a felhasználók bejelentkezzenek az Oculus-fiókjaikba.

Ha van egy Oculus Questünk, amely valahol a fiókban porosodik, most van a legeslegutolsó esély arra, hogy az Oculus-fiókadatokat megmentsük.

A fiókunkat ezen az oldalon migrálhatjuk, és a regisztráció során, készíthetünk egy Meta-fiókot ugyanazzal az email címmel, amelyet az Oculushoz használtunk. Onnan elérhetjük a már meglévő játékokat, adatokat és egyéb vásárlásokat, amelyeket előzetesen az Oculus-fiókra mentettünk.

Forrás

error: Content is protected !!