Itt az újabb béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések!

Itt az újabb béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések!

Itt az újabb béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések! Az elmúlt években komoly béremelésre számíthatnak a magyarországi tanárok és óvónők. Miközben a kormány további fejlesztéseket tervez a szektorban.

A HR Portal által közölt információk szerint 2022 és 2025 között közel 100 százalékkal nőtt a tanárok fizetése.

Friss híreinkért kattints IDE! >>>

Sztojka Attila, Fidesz képviselő a parlamenti felszólalásában kiemelte, hogy az idei évben minden tanár és tanári végzettséggel rendelkező szakember átlagosan 32,2 százalékos bérfejlesztésben részesült.

Ráadásul a hátrányos helyzetű térségekben dolgozók további 20 százalékos emelést kaptak. Ez a lépés kifejezetten azoknak a pedagógusoknak nyújt segítséget, akik nehezebb körülmények között, alacsonyabb bérek mellett végzik munkájukat.



Navracsis Tibor korábbi nyilatkozata szerint a kormány komoly fejlesztésekre készül a pedagógusok számára, amelyekre összesen 12,2 milliárd eurós forrás áll rendelkezésre.

A parlamenti vitában felmerült a kérdés, hogy milyen további tervei vannak a kormánynak a tanárok béreinek további fejlesztésére a következő években.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában kifejtette, hogy bár Brüsszelből várnak támogatást a pedagógusok béreinek emelésére, eddig erre nem érkezett támogatás.

Ennek ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a pedagógusok béreinek javítása mellett.

Jövőre például 21 százalékos átlagos pedagógusbér-emeléssel számolnak, ami azt jelenti, hogy az emelkedés 2022 és 2025 között átlagosan 93,5 százalék lesz.

Ezek a lépések jelentős előrelépést jelentenek a magyar oktatási rendszerben dolgozók számára. És segítenek abban, hogy vonzóbbá tegyék a tanári hivatást. Valamint támogassák az oktatási minőség javítását az országban.

A béremelés folytatódása és az oktatási infrastruktúra fejlesztése kulcsfontosságú az oktatási rendszer fenntartható fejlődése szempontjából.

error: Content is protected !!