Figyelem – 2024-től ez ingyenessé vált mindenkinek, sok magyar nem is tud róla!

Figyelem – 2024-től ez ingyenessé vált mindenkinek, sok magyar nem is tud róla!

Figyelem – 2024-től ez ingyenessé vált mindenkinek, sok magyar nem is tud róla!Januártól ingyenes lett mindenkinek, de sokan nem tudnak róla!

(Friss híreink)

2024. január elsejétől kötelező külön gyűjteni a hulladékká vált gumiabroncsokat, amiket a hulladékgazdálkodásért felelős MOHU MOL Zrt. és alvállalkozói, valamint a gumiabroncs forgalmazók térítésmentesen átvesznek.





A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer hatálya alá tartozó egyes termékkategóriákra – így a gumiabroncsra is – speciális szabályok vonatkoznak. Ennek megfelelően a hulladékká vált gumiabroncsot októbertől külön kell gyűjteni, és a MOHU MOL Zrt., illetve alvállalkozóinak az erre kijelölt telephelyein vagy a forgalmazónak kell leadni, akik ingyenesen átveszik.Az intézkedéssel hatékonyabbá válik a hulladékgazdálkodás és emelkednek a hulladékgyűjtési és hasznosítási arányok. Ami hozzájárul a hulladékokból előállított másodnyersanyagok kínálatának növekedéséhez és az illegális hulladéklerakás csökkenéséhez. – olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében.
error: Content is protected !!