Vonattal utazók figyelem! Rendkívüli változást jelentett be a MÁV Vasárnaptól, Április 7-től!

Vonattal utazók figyelem! Rendkívüli változást jelentett be a MÁV Vasárnaptól, Április 7-től!

Vonattal utazók figyelem! Rendkívüli változást jelentett be a MÁV Vasárnaptól, Április 7-től! A szokásos, ún. évközbeni menetrendmódosítástól, azaz április 7-től több mint 40 vasútvonalon alkalmazkodik a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje a munkába és iskolába járási, illetve a hazautazási és átszállási szokásokhoz. A menetrend további felülivizsgálata az idei esztendőben is további két alkalommal – a nyári szezon kezdetén, illetve a tanév indulásakor, szeptemberben – lesz.

A vasúttársaság közleményében azt írta, hogy a jelenlegi, december 14-ig érvényes vasúti menetrend módosítása során – a járási egyeztetéseken túl – a tavaly nyári online társadalmi egyeztetés lakossági véleményeit és javaslatait is figyelembe vettük több vonal esetében, hogy a vonatok még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedhessenek, így téve vonzóbbá a közösségi közlekedést és növelve annak versenyképességét az egyéni közlekedéssel szemben.



A menetrend érvényességén belül az utasok számára kedvezőbb, rugalmasabb utazás biztosítása érdekében a szokásoknak megfelelően összesen évi három alkalommal – idén áprilisban, júniusban a nyári szezon kezdetekor, majd azt követően szeptemberben – végeznek évközi menetrendi módosítást. Ha valakit vonalanként is érdekelnek, ezeket a módosításokat ezen a linken nézheti meg.

Április 7-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással a következő újításokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezeti be a MÁV-VOLÁN-csoport. Néhány kiemelt változás ezek közül:

  • Április 15-től a késő esti és éjszakai közlekedési rend átalakításával Érd és térségének kiszolgálása egyenletesebbé válik, a Déliből induló járatok esetében 30 perces követés lesz: a személyvonatok Székesfehérvár felé óra 20 perckor, Pusztaszabolcs felé óra 50 perckor indulnak a Déli pályaudvarról.
  • A Pécs és Keszthely közötti Fenyves expresszvonatpár közlekedési időszaka a csoportos utazások kiszolgálása érdekében kibővül. Április 7-től április 30-ig, tovább az utószezon végétől november 3-ig szombat, vasárnap és ünnepnapokon, május 1-jétől az utószezon végéig naponta közlekedik. Kapostüskevár megállóhelyen is megáll a Fenyves expressz.
  • Vasárnapi napokon a Pápa, Celldömölk, Tapolca térségéből Pécsre irányuló  diákforgalom utazási igényeit kiszolgáló, Győrből 13:11-kor induló Helikon InterRégió – a tanév rendjéhez igazodva –június 21-ig, valamint szeptember 2-tól közlekedik Győr és Pécs között.
  • Április 15-től munkanapokon és a vasárnapi közlekedés szerinti estéken gyorsabb, közvetlen kapcsolat lesz a fővárosból Dunaújvárosba, továbbá lakossági kérésre valamennyi vonat megáll Adonyban és Rácalmáson is.
  • A Hatvanból Somoskőújfaluba 22:16-kor indulóvonat 14 perccel később, 22:30-kor indul, csatlakozást biztosítva a Keletiből 21:30-kor induló Mátra InterRégióról. Az átszállási idő Budapest felől 8 perc lesz, a jelenlegi 24 perc helyett, így későbbi eljutási lehetőséget biztosítunk Salgótarján felé.
  • A Földrajzinév-bizottság Székesfehérvár-Repülőtér megállóhely nevét Maroshegy megállóhelyre módosította.

További friss híreink >>>

error: Content is protected !!