Itt a MÁV rendkívüli bejelentése – Ha vonattal utazik erről jobb ha tud, már életbe is lépett a változás!

Itt a MÁV rendkívüli bejelentése – Ha vonattal utazik erről jobb ha tud, már életbe is lépett a változás!

Itt a MÁV rendkívüli bejelentése – Ha vonattal utazik erről jobb ha tud, már életbe is lépett a változás! A Pilisvörösvár és Rákos között közlekedő vonatok tesztjelleggel kalauz nélkül közlekednek április 7-től. Ha a két hónapig tartó teszt jól sikerül, akkor több elővárosi és vidéki vonalon is megszűnhet a kalauzos jegyellenőrzés.

Március 1-jén új tarifa- és kedvezményrendszer vezettek be Magyarországon, amelynek köszönhetően óriási a kereslet a vármegye- és országbérletre.

Az új rendszer egyszerűsítette a jegyváltást és az utazást, így már nem szükséges a kalauz a vonatokon. Emiatt a MÁV-Start a kalauz nélküli vonatközlekedést fogja tesztelni a budapesti elővárosi forgalomban.




Elsőként a Pilisvörösvár és Rákos között közlekedő S76-os járatokon próbáljuk ki, hogy az utasok és az eddiginél több feladatot ellátó mozdonyvezetők szempontjából mivel jár a – Nyugat-Európában és néhány térségbeli országban már megszokott – korszerűsítés – írja a  MÁV honlapja.

Egyelőre csak ott vezetik ezt be, ahol minden feltétel adott a kalauz nélküli közlekedéshez. A vonaton felhívják a figyelmet arra, hogy az adott vonat kalauz nélkül közlekedik.

Ezzel együtt jelezzük azt is, hogy vészhelyzet esetén használják az ajtók mellett elhelyezett vészhívót.

Vészhelyzet esetén a mozdonyvezető fog intézkedni.

error: Content is protected !!