Mobiltelefonok száműzése az iskolákból

Mobiltelefonok kitiltása, száműzése az iskolákból! Itt a bejelentés!

Mobiltelefonok kitiltása, száműzése az iskolákból! Itt a bejelentés!

Mobiltelefonok kitiltása, száműzése az iskolákból! Itt a bejelentés! Szinte hihetetlen, de a mobiltelefonok kitiltásának ötlete nemcsak hazánkban vetődött már fel. E külföldi példa esetleg itthon is követői akadhatnak.

Friss hírek

A brit oktatásügyi minisztérium útmutatása alapján megjelennek azok az iskolai vezetők, akik megszabadulnak a mobiltelefonoktól az intézményekben. Az intézkedés célja, hogy a diákok figyelmét kevésbé tereljék el, ami pluszban javíthat a viselkedésükön.




„A tanulásnak kellene lennie a középpontban az iskolában, nem pedig a telefonoknak, mint zavaró tényezőnek” – fogalmazott Gillian Keegan oktatásügyi miniszter.

Behatoló mobiltulajdon a sulikban:

Előzetes felmérések alapján az iskolai szülők 44%-a szerint gyermekük túl sok időt tölt képernyő előtt, míg a diákok 29%-a bevallotta, hogy ő is mobilozik az iskolában, még ha nem is illő. 12 éves kortól a diákok 97%-nak már van saját telefonja, és ennek iskolai használata online zaklatáshoz vezethet. Sok szülő helyesli, sok szülő nem örül neki!

Egyre több iskola dönt a telefonhasználat tilalmának javára, számos igazgató pedig arról számol be, hogy már az első naptól kezdve minden jobb lett, teljesen megváltozott az iskolai hangulat. Az intézkedés nemcsak a diákok tanulási környezetét tette nyugodtabbá, hanem a tanárok munkáját is megkönnyíti.




Az iskolák különböző módszerekkel érvényesítik a tiltást: némelyikben nem szabad bevinni a telefont az iskola területére, más helyeken a bejáratnál veszik el, és a napi végén visszaadják, van olyan is, ahol az iskola új szekrényeket vásárolt, amelyekben a diákok nemcsak tárolhatják telefonjaikat, de még tölthetik is őket.

Ezt láttad már?

error: Content is protected !!