Új Korszak a Munkába Járási Költségtérítésben – Íme a részletek, erre adnak pénzt!

Új Korszak a Munkába Járási Költségtérítésben – Íme a részletek, erre adnak pénzt!

Új Korszak a Munkába Járási Költségtérítésben – Íme a részletek, erre adnak pénzt! A gazdaság erősödése és a foglalkoztatás bővülése szempontjából kritikus a munkaerő mobilitása. Ezért fontosak azok a kormányzati lépések, amelyek megkönnyítik az emberek számára, hogy eljussanak a munkahelyükre. A legutóbbi fejlesztési hírek szerint a munkába járási költségtérítés kérdése új megvilágításba kerül.

30 forint a Kilométerenkénti Térítés!

Az autósok figyelmét érdemes felhívni a legfrissebb változásra: a Gazdaságfejlesztési Minisztérium jelentős emelést jelentett be. Ahol korábban 15 forint volt az adómentes térítési határ, ott most megduplázódik ez az összeg. Ezáltal a munkáltatók mostantól akár 30 forintot is adhatnak kilométerenként munkavállalóiknak, adókötelezettség nélkül.




Czomba Sándor, a minisztérium illetékese kiemelte, hogy az üzemanyagárak emelkedése jelentős terhet ró a munkavállalókra, ám a foglalkoztatottság védelme érdekében lényeges a mobilitás fenntartása. Az intézkedések várhatóan százezrek életét könnyítik meg.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a minimális támogatás is 18 forintra emelkedik kilométerenként, amivel még inkább támogatásra kerülnek azok, akik távol élnek munkahelyüktől. Habár a foglalkoztatási mutatók pozitívak, a munkaerőpiac feszes – mondta Czomba, hozzátéve, hogy a munkavállalói szám folyamatosan nő.

Fontos kiemelni, hogy a költségtérítési szabályozást bonyolult jogszabályok határozzák meg, így minden esetben a specifikus helyzetre kell szabni a támogatás mértékét. A tömegközlekedéssel járó költségek továbbra is mentesek az adó alól, a saját gépjármű használatakor viszont már kalkulálni kell az adóvonzattal.

error: Content is protected !!