Új Támogatási Hullám: 98 ezer forint jár pluszban a családoknak, mutatjuk ki jogosult rá!

Új Támogatási Hullám: 98 ezer forint jár pluszban a családoknak, mutatjuk ki jogosult rá!

Új Támogatási Hullám: 98 ezer forint jár pluszban a családoknak, mutatjuk ki jogosult rá! Csapj le a lehetőségre: Akár minden család számára elérhetővé válhat a 98 ezer forintos plusztámogatás évente egyszer, családi pótlékkal együtt – és ez gyermekszámtól függetlenül igényelhető!

( További híreink )

Lehetőség szinte mindenki számára! 120 ezer forintos szülési segély, 98 ezer forintos támogatás gyermek óvodai, iskolai kiadásaira, oktatásra, illetve 28.500 forint időseknek, nyugdíjasoknak – sokan még csak nem is hallottak róla!

Figyelem, Családok! Plusz 98 ezer forint a családi pótlék mellett, már egyetlen gyermek esetén is! Ez nem jövedelemfüggő támogatás, bárki igénybe veheti!

Az önsegélyező pénztárok célja, hogy a családokban erősítsék az önálló pénzügyi gondoskodást. Ezen pénztártípusok között van néhány jól ismert és egy kevésbé népszerű, a szolgáltatásokkal azonban mindenki előnyhöz juthat. Ahhoz, hogy ezeket kihasználhassuk, némi tájékozottságra és előrelátó pénzügyi tervezésre van szükség.

Ismertessük a három pénztári lehetőséget, amelyek esetén adóvisszatérítést lehet igényelni:




Régóta kedvelt és közkedvelt egészségpénztárak.Hagyományos önkéntes nyugdíjpénztárak.Az alig ismert önsegélyező pénztárak.Most essünk át az önsegélyező pénztárak legfontosabb jellemzőin.

Hogyan tudod kamatoztatni a befizetéseidet?

Szülési segély (120.000 Ft)Terhességi orvosi költségek (számlával igazolva, korlát nélkül)Fizetetlen szülési szabadság (GYED, GYES közötti különbségre)Családi pótlékkal rendelkező gyermek oktatási költségei (98.000 Ft/gyermek/év)Amennyiben mégsem születik gyermek

Fizetetlen szabadságra (táppénz, munkanélküliség)Idősgondozásra (28.500 Ft/hónap)Gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre Temetési költségek fedezetére (hozzátartozókra is)

Hogy miért előnyös ez neked? 20%-os adóvisszatérítés miatt, amely éves szinten 150.000 Ft maximumban vehető igénybe. Ha több pénztárnak is tagja vagy, akkor összesen akár 150.000 Ft kedvezményt élvezhetsz, és érdemes évben 750.000 Ft-ig befizetni, amit a párod is megtehet.

Extra lehetőség: Ha a pénzt két évre lekötöd, további 10%-os adókedvezményben részesülhetsz, de tudnod kell, hogy ebben az esetben két éven át nem érhetsz hozzá a pénzhez. Például GYES időszakában ez egy lifesaver lehet.

Mire érdemes figyelni?




Kis jövedelem vagy nagyobb család esetén is figyelembe kell venni, hogy vajon elegendő-e az adó, amiből meg tudod kapni a visszatérítést. Továbbá figyelembe kell venni a 180 napos várakozási időt a felhasználás előtt, valamint a pénztárak működési költségeit, melyek csökkenthetik a visszatérítést, de még így is megéri.

Valóban biztonságos? Igen, hiszen az önsegélyező pénztárak befektetési politikája is elsősorban a bankbetétekre és kötvényekre épül, részvénypiacra való nagyarányú kitekintésre csak kevés lehetőségük van. A kiegészítő adókedvezmény (20%) mellett a hozam biztonságosan banki kamatláb körüli lehet.

Gondolkodj el, hogy a ti családotok hogyan használhatná fel ezeket az előnyöket:

Az iskolakezdés költségeinek fedezése évente, vagy babatervezés esetén azoknak, akik személyi jövedelemadót fizetnek, tökéletes segítség lehet a jövedelemkiesés lefedésére. Ez az alternatíva lehetőséget ad a hosszabb távú pénzügyi biztonságra, amivel különválasztott megtakarításod védve lesz.

error: Content is protected !!