Az OTP Bank Bejelentései: Megszólal a Változás Harangja, Május 1-től lép életbe!

Az OTP Bank Bejelentései: Megszólal a Változás Harangja, Május 1-től lép életbe!

Az OTP Bank Bejelentései: Megszólal a Változás Harangja, Május 1-től lép életbe! Májustól új szél fúj az OTP Banknál, hiszen jelentős díjváltozások lépnek életbe. A statisztikai adatok alapján szárnyaló infláció mellett az OTP Bank kettős stratégiát alkalmaz: egyes területeken az emelés elmarad az inflációtól, míg máshol az inflációs ráta mellett díjjustálásra kerül sor. Ez alól nem kivétel a digitális átutalás és egyéb banki szolgáltatások sem, amelyek többségére egy számjegyű emelés számíthat. A változások a legtöbben használt számlacsomagokat és elektronikus szolgáltatásokat fogják leginkább érinteni.

Friss híreink >>

A díjváltozások háttere: Mik érintettek pontosan?

Mélyebben beleásva a részletekbe, kiderül, hogy a lakossági fizetési számlák, a különféle számlacsomagok, elektronikus szolgáltatások, betéti kártyák díjai, valamint a megtakarítási és befektetési termékek mellett a széf-bérleti szolgáltatások is új árkategóriát kapnak.



Mekkora díjemelések várhatóak az egyes szolgáltatásoknál?

Egyáltalán nem egységes a kép, hiszen az OTP Bank az ügyfélbarát megközelítést részesíti előnyben. Ez azt jelenti, hogy a bank egyes szolgáltatásainál az inflációs emelésekkel ellentétben akár kedvezőbb díjazási struktúrákat is bevezet, másoknál viszont hagyományosan az infláció mértékének megfelelő korrekciót hajtanak végre.

Inflációtól eltérő és akciós díjstruktúra: Mikor jönnek ezek a kedvező változások?

Az új rendszer az elektronikus átutalásoknál és bizonyos számlacsomagoknál az ügyfelek számára kedvezőbb, egyszámjegyű növekedést hoz. Összességében az átlagos tranzakciós szokásokkal rendelkező ügyfelek nem tapasztalnak majd jelentős emelkedést az előző évhez képest.

A bank arra is gondolt, hogy a fiatalabb generációt támogassa: a 24 év alattiak továbbra is díjmentesen élvezhetik az OTP Junior számla előnyeit, mely az alapvető számlavezetési és kártyahasználat mellett az online átutalások esetében is kedvezményeket biztosít.



Marad továbbá az online utalásokra vonatkozó akció is, mely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek havi összesített 500 000-forintos keretig 20 000 forint alatti összegeket továbbra is költség nélkül utalhassanak. E többletszolgáltatás igénybevételéhez a szükséges kedvezményelem aktiválása szükséges.

Végül, de nem utolsósorban, az Árfolyam+ kedvezménycsomag díjmentességét tovább bővítették, amely így még nagyobb teret ad a külföldi bankkártyás tranzakciók OTP középárfolyamon történő végrehajtására. A szolgáltatás felső összeghatárát emellett megduplázták, 600 000 forintra növelve.

error: Content is protected !!