Kormánydöntési változások: Így alakul át a világ 2024 április 1-től, ezek az újdonságok lépnek életbe!

Kormánydöntési változások: Így alakul át a világ 2024 április 1-től, ezek az újdonságok lépnek életbe!

Kormánydöntési változások: Így alakul át a világ 2024 április 1-től, ezek az újdonságok lépnek életbe! Mint mindannyian tudjuk, vannak olyan intézményi befektetők, akik az inflációval és a magas jegybanki kamatokkal kihasználják a helyzetet, túlzottan magas bevételt érnek el, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben alapjában véve nem igazságos.

Ez ellen a káros trend ellen a kormányunk határozottan fellépett. Korábbi döntések értelmében 2022. november 22-től kezdve bizonyos intézményi befektetők, pénztárak, lakástakarékpénztárak, biztosító cégek, befektetési alapok, valamint azok a lakossági ügyfelek, akik legalább 20 millió forintot helyeztek el a kereskedelmi bankoknál lévő futamidejű betétjeik után nem igényelhetnek a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamánál magasabb kamatot.

2024. április 1-től új szabályok érvényesek




A kormány a további aránytalan gazdagodás elkerülése érdekében meghosszabbította ezt a határidőt: először 2023. június 30-ig, majd 2023. szeptember 30-ig, végül 2023. december 31-ig.

A kormány hivatalos ülésén átvizsgálta a pénzpiaci mozgásokat, és ennek alapján két döntést hozott. Ezek mindkettő azt a célt szolgálják, hogy megvédjék a piacot a túlzó nyereség elérése érdekében, és hozzájáruljanak az egészséges pénzügyi környezet fenntartásához és erősítéséhez:

1. a kormány meghosszabbítja a maximálisan igényelhető betéti kamat határidőt 2024. április 1-jéig;

2. a kormány kiterjeszti a maximális betéti kamatot a vállalkozásokra is, összeghatárra való tekintet nélkül.

A kormányunk szerint, 2023 a infláció csökkentésének, míg 2024 a gazdasági növekedés újraindításának az éve lesz. A betéti kamat plafonja és annak kiterjesztése a vállalati szektorra azt a célt szolgálják, hogy ösztönözzék a beruházásokat. Azáltal, hogy a tőkét ne egyszerűen a számlákon tartsák, hanem bevonják a gazdaság vérkeringésébe. Ez nyilvánvalóan segíti a fejlődést és a gazdasági növekedést.

További friss híreink >>>

error: Content is protected !!