2024-es Egyszeri rezsitámogatás – mutatjuk kik a jogosultak rá! Így tudod igényelni:

2024-es Egyszeri rezsitámogatás – mutatjuk kik a jogosultak rá! Így tudod igényelni:

2024-es Egyszeri rezsitámogatás – mutatjuk kik a jogosultak rá! Így tudod igényelni: A Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től több új támogatási formát is bevezetett, melyek célja a lakosság és főleg a családok életminőségének javítása. Ezek között található a tanulásösztönző, egyszeri rezsikiegészítő, nyári balatoni táboroztatás és gyermekszületés támogatás. Szitka Péter polgármester szerint olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak a helyi lakosoknak.

( Friss híreink )

Kazincbarcikán a rezsitámogatást bármelyik lakos igényelheti, ha megfelel a feltételeknek. Szitka Péter polgármester szerint az idei program bevezetése összhangban van a városvezetés céljával, hogy megkönnyítse az itt élők mindennapjait. “A rezsiszámlákon látható összegek a legjobb bizonyítékai annak, hogy az évi 35.000 Ft-os támogatás valóban segítség lehet a kazincbarcikaiaknak” – emelte ki a polgármester.

Az egyszeri rezsikiegészítő támogatásra az jogosult, aki tulajdonosként, haszonélvezőként, állami vagy önkormányzati lakás bérlőjeként vagy életvitelszerűen él a lakásban, komfortfokozattól függetlenül. A kérelmező egy főre eső havi jövedelme a következő határokon nem léphet túl: 220.000 Ft egyszemélyes háztartás esetén, míg többszemélyes háztartásnál a határ 200.000 Ft. Az egyszeri támogatás összege: 35.000 Ft/év. Az egyszeri rezsikiegészítő támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg.



Kazincbarcikán nem új keletű a támogatások nyújtása. Már 2022-ben döntött az önkormányzat arról, hogy a helyi lakosok részesülhetnek villanyár, gázár és tűzifavásárlási támogatásban. Ez elsősorban az időseknek és a rászorulóknak nyújtott segítséget a rezsiköltségek viselésben.

Az új támogatási formát, az egyszeri rezsikiegészítő támogatást az erre a célra kialakított nyomtatványon lehet igényelni. Blaháné Olcsvári Mária, a Szociális Osztály vezetője rámutatott, hogy az igénylés során szükséges a tulajdonjog igazolása, illetve az önkormányzati bérlakások esetén az érvényes bérleti szerződés benyújtása.

Bukó Géza, az önkormányzati képviselő és Társadalompolitikai Bizottság elnöke üdvözlendőnek tartja a rezsikiegészítő támogatás bevezetését. „Az évi 35.000 Ft-os támogatás főleg a társadalom perifériáján élők számára nagy segítség. De a jövedelemhatárok lehetőséget biztosítanak egy szélesebb réteg támogatására is”- fűzte hozzá Bukó Géza. Szitka Péter polgármester ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a nehezebb időszakokban az önkormányzat anyagi támogatása hozzájárulhat a rezsi szempontjából megterhelőbb hónapok átvészeléséhez kazincbarcikaiak számára.

error: Content is protected !!