Fontos! Mostantól már nem lehet ingyen menni ide sem, belépődíjat kell fizetni!

Fontos! Mostantól már nem lehet ingyen menni ide sem, belépődíjat kell fizetni!

Fontos! Mostantól már nem lehet ingyen menni ide sem, belépődíjat kell fizetni! Fizetős lett az ország első számú szellemvárosa, Szentkirályszabadja, az egykori szovjet laktanya évtizedek óta üresen ál, kedvelt látványossága az elhagyatott helyek szerelmeseinek – írja a Lelépő.hu.

(További friss híreink)


A magánterület tulajdonosa úgy tűnik, megelégelte, hogy sokan beszöknek a területre, ezért úgy döntött, hogy fizetőssé teszi a belépést Szentirályszabadjára. A hely bejáratait biztonsági őrök vigyázzák, a belépő 2000 forint fejenként.

Szentkirályszabadján – a Balatontól alig 5 kilométerre – a hatvanas–hetvenes években épült az a katonaváros, ahol 1989-ig orosz katonák ezrei teljesítettek szolgálatot, területén tankok, a szomszédos repülőtér hangárjaiban katonai harci gépek várakoztak bevetésre – emlékeztet az Infostart. Külön iskola, óvoda, mozi, színház, kórház, kocsma és bolt is működött. A lakónegyed 1996 óta gondozatlan, gyakorlatilag teljesen szétlopták. A magyar Csernobilként is emlegetett szellemvárost 2017-ben egy cégcsoport vásárolta meg, azóta engedéllyel látogatható.

error: Content is protected !!