Most kaptuk a hírt – Benyújtották a törvényjavaslatot!

Most kaptuk a hírt – Benyújtották a törvényjavaslatot!

Most kaptuk a hírt – Benyújtották a törvényjavaslatot! Törvénymódosítással munkaszüneti nappá válhat a december 24. Legalábbis ezt szeretné elérni Balassa Péter. Aki a Jobbik országgyűlési képviselőjeként javaslatot nyújtott be a parlamentben. A politikus hosszasan indokolta, hogy járnának jól a magyar polgárok a döntéssel.

( Friss hírek )

A politikus a javaslatban úgy fogalmazott, a magyar társadalom egy régóta várt kérése teljesülne, ha december 24. munkanélküli nappá változna. Ehhez viszont a a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosítása szükséges.

A magyar társadalom régóta várja, hogy – sok európai uniós tagállamhoz hasonlóan – hazánkban is munkaszüneti nap legyen december 24. Egy felmérés szerint a lakosság 83%-a támogatja ezen kezdeményezést. Mi sem mutatja jobban ennek fontosságát, mint hogy minden évben, amikor munkanapra esik december 24., le kell dolgozni egy szombati napon. Tehát nyilvánvaló, hogy a munkaszüneti nappá nyilvánítás erős igény a munkavállalók részéről” – olvasható Balassa indoklása, amit a Telex szúrt ki.

A képviselő kiemelte: a Jobbik-Konzervatívok már többször is benyújtotta az erről szóló módosítását, amit a Civil Összefogás Fórum és az Egyenlő.hu is kezdeményezett.A politikus szerint a kereskedelmi dolgozók részéről lenne rá a legnagyobb igény, hiszen ebben az időszakban ők vannak leginkább túlterhelve. Kiemelte, hogy ennek értelmében „nem állja meg a Fidesz azon érve a helyét, hogy a munkaszüneti napok számának a növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet, hiszen december 24-én kétségkívül a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de ezen vásárlásokat az emberek más napokra is be tudják ütemezni, különös tekintettel arra, hogy az advent alatt gyakorlatilag végig – hétvégente is – nyitva tartanak a boltok”.

Sőt, Balassa azzal is érvelt, hogy az energiaválság miatt a kereskedelmi egységek rezsiköltsége olyan magas lehet, hogy kérdéses, megéri-e egyáltalán kinyitni aznap. Végső érvként pedig a kereszténységet hozta fel:

Értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni.– olvasható a Blikk oldalán.

error: Content is protected !!