Most érkezett, bejelentették – Itt az új határidő, sok magyar fog nehéz helyzetbe kerülni jövő hónaptól!

Most érkezett, bejelentették – Itt az új határidő, sok magyar fog nehéz helyzetbe kerülni jövő hónaptól!

Most érkezett, bejelentették – Itt az új határidő, sok magyar fog nehéz helyzetbe kerülni jövő hónaptól! 2024. április 1- jével kivezetésre kerül a KKV kamatstop. Amely 2022. november 1. óta nyújt jelentős segítséget a változó kamatozású, nem-támogatott és legalább egy éves futamidejű forint hitellel rendelkező kis- és középvállalkozások számára. Az intézkedés összesen több mint 50 ezer kkv-n segített- közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

A Kormány korábban arról döntött, hogy a kamatstop intézményét a családok mellett 2022. november 1-től kiterjeszti a kkv-kra is. Az utóbbi időszakban érdemi csökkenés volt tapasztalható a hazai kamatkörnyezetben. Amelynek eredményeképp a 3 hónapos BUBOR a piaci várakozások szerint 2024. április 1-ig a KKV kamatstoppal rögzített 7,77%-os szint alá fog csökkeni.




Az intézkedés bevezetésekor a vállalati hitelek szempontjából meghatározó 3 hónapos BUBOR 16,5% feletti szinten volt. Míg a kormány intézkedése ugyanezen lejáratú referenciakamatot 7,77%-os (3 havi BUBOR) szinten rögzítette. Az intézkedés így bevezetése óta összességében mintegy 150 milliárd forinttal enyhítette több mint 50 ezer magyar KKV törlesztési terheit és megközelítőleg 1.500 milliárd forint összegű hitelállományt érintett.

Mindez 2-4 százalékponttal csökkenti a vállalati hitelek kamatszintjét. Hozzájárulva a beruházások és fejlesztések ösztönzése mellett, a piaci hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállításához.

Ez is érdekelhet:

Figyelmeztet a NAV – Március 18. a határidő, sokan nem tudnak róla, fontos! >>>

error: Content is protected !!