Óriási húsvéti élelmiszer akciókat jelentettek be, mutatjuk hol lehet olcsóbban vásárolni!

Óriási húsvéti élelmiszer akciókat jelentettek be, mutatjuk hol lehet olcsóbban vásárolni!

Óriási húsvéti élelmiszer akciókat jelentettek be, mutatjuk hol lehet olcsóbban vásárolni! A Lidl hétről hétre új akciókkal várja a vásárlóit, és ez a húsvéti időszakban sem lesz másképp. Ilyenek például a „Többet adunk” akciók, amelynek keretében a vállalat a kötelezően előírt 15 százalék helyett akár 50 százalékos kedvezményt is biztosít.

A magyar gazdaság egyik fő visszahúzó ereje, hogy a lakosság túlzottan óvatos. Ez nem meglepő, tekintve, hogy a tavalyi évben bőven két számjegy felett drágultak a termékek és szolgáltatások. Az óvatossági motívum fő mozgatórugója a bizonytalanság: amikor nem tudjuk, mire számíthatunk a jövőben, így nehezebben is tervezünk. A bizonytalanság oldásában a kormányzati intézkedéseknek és a kiskereskedelmi láncoknak egyaránt vezető szerep jut.




A Lidl többet nyújt a kötelezőnél

Február végén több gazdasági szakértő is jelezte, hogy a lakosság óvatossága enyhült, ugyanakkor még mindig túl magas a bizonytalanság. Ennek oldásában segítettek a kormányzati intézkedések, például a kötelező akciózás és az online árfigyelő bevezetése. A kiskereskedelmi láncok viszont sok esetben ennél is tovább mentek, és a kötelező akciózás keretében előírt számoknál is magasabb kedvezményeket adtak.

Ilyenek például a „Többet adunk” akciók, amelynek keretében a vállalat a kötelezően előírt 15 százalék helyett akár 50 százalékos kedvezményt is biztosít vásárlóinak.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a Lidl tavaly, az élelmiszerárstop kivezetése után is folytatta a Többet adunk akcióját és árcsökkentési programját.

A piacvezető áruházlánc egy éve tartó árcsökkentési programjának keretében már több mint 600 termék árát mérsékelte, amit idén még nagyobb lendülettel folytat: akár 60 százalékos kedvezményt is találunk a boltjaikban. A diszkontlánc lapunknak elmondta, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a fogyasztói igényeket, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kedvező árakkal támogassa a magyar családokat a bevásárlás során.

Húsvétra készül a Lidl

A húsvéti ünnepek idén március hónap végére esnek, de már a hónap eleje óta elérhetőek a húsvéthoz kapcsolódó termékek az üzletek polcain. A kiskereskedelmi lánc kiemelt figyelmet fordít a húsvéti időszakra – karácsony után az év második legforgalmasabb időszaka.

A forgalmat tekintve a legerősebb időszak a húsvét hetében várható, azon belül a nagypéntek előtti csütörtökön számít a Lidl a legnagyobb forgalomra, de a kétnapos zárvatartás miatt szombaton is a megszokottnál élénkebb forgalom várható

– mutatott rá lapunknak a hazai piacvezető áruházlánc. Megjegyezték, hogy az üzletek polcain a kedvező árú és egyben minőségi húsvéti termékek széles körét találhatják meg a vásárlók: Favorina édességek, különböző húsvéti csokoládék, csokinyuszik, csokitojások, sütéssel kapcsolatos alapanyagok, sütési kellékek, húsvéti dekorációk, valamint a húsvét elengedhetetlen főszereplői: húsvéti sonka, friss kalácsok, tormák, friss zöldségek-gyümölcsök.

Az áruházlánc hétről hétre új akciókkal várja a vásárlóit, és ez a húsvéti időszakban sem lesz másképp.

A Lidl az erősen megnövekedett árérzékenységére reagálva hétről hétre változatos akciókkal és kedvezményekkel segíti a vásárlókat, és mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb árakat biztosítsa

– fogalmaztak lapunknak. Hozzáfűzték, hogy a vásárlói trendek nem változtak az elmúlt időszakhoz képest, így a kereslet elsősorban az olcsóbb, a csökkentett áron kínált termékek és az akciók irányába tolódik el.




Megtalálható minden, ami a húsvéti asztalra kell

Az Index kérésére a Lidl összeszedte, hogy milyen, kifejezetten a húsvéti asztalra való termékeket kínál az áruházaiban:

  • Húsvéti sonka – összesen 16-féle. A kínálatban megtalálhatóak lesznek mind pulykából, mind pedig sertésből készült termékek, melyek változatos elkészítési formában kerülnek a polcokra. A füstölt-főtt termékektől kezdve a Békebeli sonkákon keresztül egészen a hagyományos eljárással készült Pikok Pure Szívsonkáig széles a választék, mely utóbbi egyenesen a füstről érkezik, hosszú pácolással, kizárólag sózással és füstöléssel készül, nyersen, főzve vagy sütve is fogyasztható. A sonkák esetében a legkeresettebb termék a Pikok füstölt-főtt kötözött lapocka, de a korábbi sikereknek köszönhetően a kínálat idén a füstölt-főtt kötözött sertéscombbal bővül. A húsvéti sonkák kilogrammonkénti ára 1689 és 4599 Ft között alakul, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.
  • Húsvéti kalács – összesen 6-féle. A húsvéti időszak méltán népszerű termékei közé tartozik a helyben sütött pékáruk kínálatában elérhető kalácsok és bejglik is, így az állandó termékkínálatban a 400 g-os vajas fonott kalács mellett az ünnephez közeledve például a gyümölcsös, a háromágas fonott kalács, a húsvéti sós kalács, valamint idei újdonságként a sós-tormás és a Diawellness tönköly kalács is elérhető lesz a kínálatban. Ezen pékáruk ára ízesítéstől és kiszereléstől függően 299 Ft és 699 Ft között alakul. A kalácson kívül a kínálatban megtalálható a bejgli is, mákos, diós és gesztenyés ízesítésben.
  • Torma – négyféle torma érhető el a kínálatban, melyek közül három – a reszelt torma erős és csemege ízesítésben, valamint a Csupros tejszínes torma – a Lidl saját márkás Hazánk Kincsei termékcsaládjába tartozik, de a Birsalmás torma is elérhető a boltok polcain. A Hazánk Kincsei reszelt tormák most csütörtöktől 60%-os kedvezménnyel, 169 forintért kaphatók. A Hazánk Kincsei termékek egytől egyig magyar beszállítók termékei, amelyek kedveltsége és sikeressége a vásárlók körében azért is kiemelkedő, mert pontosan azt nyújtják számukra, amit elvárnak tőlük: a magyar értékek közvetítését. A Hazánk Kincsei márka megkönnyíti a vásárlók választását és biztosítja, hogy a vásárlók magyar termékeket vegyenek le a polcokról. A termékek csomagolása is egyedi, amely a magyar népmesék világát idézi, és a magyar konyha tradicionális ízeit hozza közelebb a vásárlókhoz.
  • Friss zöldségek és gyümölcsök – a húsvéti asztalról nem hiányozhatnak a friss zöldségek és gyümölcsök sem. A Lidl polcain hetente legalább 150-féle friss zöldség és gyümölcs érhető el. Az ünnepi időszakban a legnépszerűbb zöldségek a hónapos retek, az újhagyma, a kígyóuborka, a fürtös paradicsom és a tv-paprika, nem utolsósorban a fejes saláta, mely minden esetben a hazai termelőktől érkezik. A Lidl a mindennapi beszállítások során kiemelten figyel arra, hogy a termékek frissek maradjanak, és megfelelően, esztétikusan legyenek kihelyezve, mindezzel hozzájárulva a lehető legjobb vásárlói élményhez. „Mindezek nagyban köszönhetőek a Lidl frissességfelelőseinek is. Az üzletekben több frissességfelelős is dolgozik, akiknek a feladata, hogy biztosítsák a termékek frissességét és a megfelelő minőséget. Mindennap gondosan átválogatják, aprólékosan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskínálatot, hogy az fantasztikusan friss legyen – olyan, amilyennek a vásárlók szeretik”.
error: Content is protected !!