2024-es családi pótlék és adókedvezmény: Jön a változás, friss hírek érkeztek!

2024-es családi pótlék és adókedvezmény: Jön a változás, friss hírek érkeztek!

2024-es családi pótlék és adókedvezmény: Jön a változás, friss hírek érkeztek!

Fontos változások 2024-ben

A kormány 2024-re jelentős változásokat tervez a családi pótlékkal és adókedvezménnyel kapcsolatban. A 2024-es Családi pótlék táblázat és a változások pontos időpontjait itt találja. Fontos, hogy már most tájékozódjon ezekről, hogy megfelelően felkészülhessen.

Három lényeges változás

Elsőként számításba jöhet a családi pótlék emelése. Másodszor, augusztusban a családi pótlék korábban érkezik, végül pedig decemberben kétszer is érkezik a családi pótlék.

2024-ben januárban viszont a családi pótlék elmarad, ugyanis azt már decemberben előre kiutalják. A következőkben a banki jóváírás várható időpontjait látjuk:



A postai kifizetés esetén az ügyfelek a kiutalást követő 2-4 munkanapon belül kapják meg az ellátást.

Friss hír a 2024-es családi pótlékról és adókedvezményről

Friss bejelentést tett a kormány a 2024-es családi pótlékról és adókedvezményről. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese, Z. Kárpát Dániel kérdezte a minisztert arról, hogy a kormány nyitott-e a családi pótlék megduplázására egy úgynevezett Családi Kártyán.

A Jobbik-Konzervatívok alelnöke szerint fontos, hogy a gyermekek után járó pótlék legalább az értékét megőrizze, ezért javasolják a családi pótlék megduplázását egy Családi Kártyán, amellyel csak alapvető élelmiszerért, gyermeknevelési cikkért, a gyermek szellemi fejlődését elősegítő szolgáltatásokért lehetne fizetni.

Családi Kártya: Kiknek előnyös?

A tárca államtitkára, Vitályos Eszter megerősítette, hogy a kormány a jövőben is a munkára ösztönző támogatásokra helyezi a hangsúlyt. A családi adókedvezmény bevezetése révén a családok jelentős jövedelemnövekedést tapasztalhattak. Szerinte az elképzelés a családi pótlék 80–200 százalékos emelésével egyenértékű.



Vitályos Eszter hangsúlyozza, hogy a jelenlegi gazdasági kihívások ellenére sem csökken a családokra fordított támogatás. A 2024-es évre több mint 3300 milliárd forintot biztosítanak a családoknak, ami a 2010-es összeg harmásfélszerese.

Ennyivel nő a családok támogatása

A 2024-es esztendőben a pénzbeli ellátások összege (anyasági támogatás, GYED, CSED, GYET, GYOD, GYES, családi pótlék) 1300 milliárd forintra nő, ami több mint 10 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest.

A hírek szerint a Jobbik Családi Kártyával folyósítaná a pótlékot, és évente állapítaná meg annak összegét, hogy az kövesse az infláció mértékét.

error: Content is protected !!