Itt a hivatalos dátum – Rendkívüli változás jön a készpénzfelvételnél, 5 perce érkezett!

Itt a hivatalos dátum – Rendkívüli változás jön a készpénzfelvételnél, 5 perce érkezett!

Itt a hivatalos dátum – Rendkívüli változás jön a készpénzfelvételnél, 5 perce érkezett! 2025. január 1-jén lép hatályba az az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés, amely szerint a havonta két alkalom során összesen legfeljebb 150 ezer forint készpénzt vehetünk fel ingyenesen a postákon.

(További friss híreink)

A postákon is lehetőség lesz a havi 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételre, az erről szóló jogszabálymódosítást elfogadta az Országgyűlés – írta a Portfólió április 10-én.

Az elfogadott törvény több európai parlamenti és tanácsi rendeletet, irányelvet ültet át a magyar jogba, amelyek a pénzügyi szereplők által alkalmazott digitális technológiák működési kockázataival szembeni ellenállóképesség biztosítását célozza.




Az éjjel kiadott Magyar Közlönyben megjelent az a rendelkezés, amely megnyitja az utat a postai ingyenes készpénzfelvételek előtt, egészen pontosan azt írják: a „Magyarországon elhelyezett automata bankjegykiadó gépből készpénz-helyettesítő fizetési eszköz útján történő készpénzfelvételnek minősül a forintban vezetett fizetési számláról a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény – ideértve a Posta Elszámoló Központot működtető intézmény pénzforgalmi közvetítőjét is – által üzemeltetett POS terminál útján történő készpénzfelvétel is”.

A rendelkezés 2025 január 1-jén lép életbe.

Emlékezetes, hogy a kormány döntése értelmében 2023 júliusától van a lehetőség a vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben, ám a cashback szolgáltatás nem terjedt el a boltokban, egy szűk csoport élhet csupán a lehetőséggel a gyakorlatban.

A postai készpénzfelvételek azonban segíthetik azon településeken élők készpénzhez jutását, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik. Az MNB mindeközben a bankautomatának elérhetőségének a javításával támogatja a készpénz elérhetőségét; három településcsoport (fővárosi kerület, vármegyeszékhely, vármegye egyéb települése) szerint ír elő elvárt átlagos ATM rendelkezésre állási darabszámot.

error: Content is protected !!