Holnaptól november 15-től újabb támogatás érkezik – Ennyi pénzt kaphatnak!

Holnaptól november 15-től újabb támogatás érkezik – Ennyi pénzt kaphatnak!

Holnaptól november 15-től újabb támogatás érkezik – Ennyi pénzt kaphatnak! 2023. október 19-i ülésén egyhangúlag elfogadta a Képviselő-testület az Önkormányzat új szociális rendeletét, amely alapján november 15-től új, magasabb összegű támogatásokat vehetnek igénybe a józsefvárosiak.

( Friss hírek )

Az új rendelettel hónapról hónapra kiszámítható segítséget szeretnének biztosítani minél több rászoruló családnak.

Többféle támogatás vált elérhetővé, és sok esetben a jövedelemhatárt is lecsökkentették, hogy minél több embernek legyen esélye az igénylésre.

Milyen támogatások érhetők el?

  • Lakhatási támogatás

A támogatás összege a háztartás összetételétől és a jövedelem szintjétől függően havonta 3 és 50 ezer forint közötti összeg. A támogatást a lakáshasználat jogcímétől függetlenül lehet igénybe venni, tehát igényelhetik magán- és önkormányzati bérlők, szívességi lakáshasználók és tulajdonosok is.

  • Hozzátartozójukat otthon ápoló, illetve a magas gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz költségek viselésére kényszerülő családok


Ezen támogatások korábban is elérhetőek voltak, de az új rendszerben magasabbak lesznek a támogatási összegek és a jövedelemhatárok is.

A Biztos Kezdet Gyerekházba, illetve a tanodába járó gyerekek támogatása, ami havi 5–10 ezer forintos támogatást jelent.

  • Hátralékkezelési támogatás

A nagy összegű hátralékkal rendelkező önkormányzati bérlők helyzetének rendezésére.

  • Rendkívüli települési támogatások 

Amelyek különböző krízishelyzetekbe kerül rászoruló családoknak nyújt segítséget egy-egy magasabb összegű, eseti támogatáson keresztül.

Továbbra is elérhető lesz a szabadon felhasználható évi készpénzkeret, amely mostantól minden rászoruló család számára évi 70 ezer forintos kiegészítést jelent.

Az évi egyszeri 10 ezer forintos utalványt egy nagyon könnyen igényelhető, szintén 10 ezer forintos készpénztámogatás váltja fel.

error: Content is protected !!