Most jött a hír az éves gázóra leolvasásról – Erről minél előbb tudnod kell!

Most jött a hír az éves gázóra leolvasásról – Erről minél előbb tudnod kell!

Most jött a hír az éves gázóra leolvasásról – Erről minél előbb tudnod kell! Az MVM (Magyar Villamos Művek) hosszú ideje lehetővé tette ügyfeleinek, hogy az éves gázóra-leolvasást kényelmesen elvégezzék e-mailen és fényképes dokumentációval.
Azonban a mostani fejlemények alapján úgy tűnik, hogy a gáz- és villanyszolgáltatás terén bekövetkező változások új irányba terelik ezt a gyakorlatot.

Személyes leolvasás kötelezővé válik:

A 24.hu érdeklődésére az MVM elárulta, hogy mostantól minden ügyfél esetében évente egyszer, előre egyeztetett időpontban egy hivatalos személy megy el a gázóra-leolvasást végző cég munkatársa. Ez a szakember legalább két fényképet készít a leolvasott mérőóraállással, amit továbbít az elosztó társaságoknak, majd innen a kereskedőknek.
A változások hátterében az áll, hogy ezáltal az MVM szigorítja az ellenőrzést és adataik biztonságát. A személyes leolvasás lehetővé teszi a pontosabb és megbízhatóbb adatgyűjtést, megakadályozva ezzel a potenciális hibákat vagy félreértéseket.

A DL Kft. kivételt képez:

Az MVM főgázszolgáltatója, a DL Kft., egy speciális helyzetben lévő pár százaléknyi ügyfél számára továbbra is lehetőséget biztosít a bediktálásra. Ez azokra az ügyfelekre vonatkozik, akiknél a mérőóra elhelyezése nehezen elérhető, vagy az ügyfél maga nehezen hozzáférhető, például mert már nem él a lakóhelyén. Azonban ez a könnyítés a jövőben megszűnik, és az ilyen ügyfeleknél is bevezetik a személyes leolvasást.
Az MVM hangsúlyozza, hogy az új gyakorlat összhangban van a vonatkozó törvényi előírásokkal, és a sikertelen leolvasás esetén azoknál az ügyfeleknél, akiknél az adott elszámolási időszakban nem sikerül a leolvasást végrehajtani, az ezt követő 60 napon belül ismét megkísérlik azt.

A gyakorlatváltás várhatóan elősegíti a gázóra-leolvasás hatékonyságát és pontosságát az MVM szolgáltatási területén, miközben tovább erősíti az adatbiztonságot.
error: Content is protected !!