Munkanélküliek, álláskeresők, közmunkások figyelem – Január 1-től havi 163 ezer Ft-ot kaphattok!

Munkanélküliek, álláskeresők, közmunkások figyelem – Január 1-től havi 163 ezer Ft-ot kaphattok!

Munkanélküliek, álláskeresők, közmunkások figyelem – Január 1-től havi 163 ezer Ft-ot kaphattok! Jövőre a közfoglalkoztatottak megkaphatják a közfoglalkoztatási szerződésük még hátralévő idejére járó támogatási részt elhelyezkedési juttatásként, ha sikerült munkát találniuk – az erről szóló kormányrendeletet a Magyar Közlöny keddi számában tették közzé.
Az elhelyezkedési juttatás igénybevételéhez legalább egy hónapja fennálló, vagy két éven belül 180 nap időtartamot elérő közfoglalkoztatási jogviszony szükséges.

A juttatás további feltétele, hogy az új munkaviszonyban a munkaidő elérje a napi legalább hat, megváltozott munkaképességű személy esetében a napi négy órát, és legalább addig folyamatosan fennálljon, ameddig a közfoglalkoztatási jogviszony fennállt volna.
A rendelet szerint nem jár elhelyezkedési juttatás annak, akinél a munkavégzés helye a foglalkoztató azon a telephelyén van, ahol közfoglalkoztatottként a munkáját végezte.

Az elhelyezkedési juttatást kérelmezni kell, a kérelmet a közfoglalkoztatási jogviszony megszűnésétől számított 30 napon belül kell benyújtani. A juttatást havi bontásban, utólag folyósítják.

Ellátás megnevezése
Ellátás összege

Álláskeresési járadék (munkanélküli segély) maximuma 2024

A munkaerő-piaci járulékalap 60%-a, legfeljebb a jogosultság kezdő napján hatályos minimálbér napi összegének 100%-a (folyósítási idő maximum 90 nap):
min. 4.440 forint/nap, max. 7.400 forint/nap

error: Content is protected !!