Bankkártyások figyelem – Rendkívüli változás jön a bankkártyáknál, sokan nem örülnek majd ennek!

Bankkártyások figyelem – Rendkívüli változás jön a bankkártyáknál, sokan nem örülnek majd ennek!

Bankkártyások figyelem – Rendkívüli változás jön a bankkártyáknál, sokan nem örülnek majd ennek! Azénpénzem.hu friss adatbázisa szerint mostanra négy nagyobb magyarországi banknál – a CIB, Erste, OTP és Unicredit esetében – az éves bankkártyadíj meghaladja a tízezer forintot. Pár évvel ezelőtt ez az összeg átlagosan még csak körülbelül 4 ezer forint volt.

FRISS HÍREK

A megfigyelt többi három bank (K&H, MBH, Raiffeisen) is jelentősen megemelte díjait. Jelenleg ezeknél is kilencezer forint feletti éves kártyadíjat számítanak fel.
Ez a drasztikus emelkedés jelentős terhet ró a banki ügyfelekre, különösen azok számára, akik nem tudják kihasználni a bankszámlákhoz kapcsolódó kedvezményeket vagy akciókat.

Növekvő készpénzfelvételi díjak

A bankkártyadíjak emelkedésével párhuzamosan a készpénzfelvétel költségei is jelentősen nőttek. Jelenleg egy ügyfél, aki saját 50 ezer forintjához bankja ATM-jét használva akar hozzájutni, átlagosan majdnem ezer forintot fizet.

Néhány évvel ezelőtt ez az összeg még 600 forint alatt volt. Százezer forint készpénz felvétele most majdnem 1,4 ezer forintba kerül.

Mindenkinek érdemes kihasználnia a havi két díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget, amely összesen 150 ezer forintig érvényes, és amelyhez csak egy nyilatkozat szükséges.

Fontos megjegyezni, hogy sok ATM nem ad ki egyszerre nagyobb összeget, így több ügyletet kell végezni a nagyobb összegekhez való hozzáféréshez.
Változások az Unicredit ATM használatában

Az Unicredit Bank július elsejétől változtatja az ATM-be történő befizetés szabályait. Az új típusú, érintőképernyős ATM-ek esetében egy tranzakció alkalmával maximum 200 darab bankjegyet lehet befizetni, míg a régi típusú, nyomógombos ATM-ek esetében ez a szám 50 darab lesz tranzakciónként.

Jelenleg csak az utóbbi szabály van érvényben, de az új, érintőképernyős ATM-ek bevezetésével a befizetési lehetőségek is bővülnek.

A bankkártyadíjak és a készpénzfelvételi költségek emelkedése az ügyfelek számára komoly anyagi megterhelést jelent.
Az emelkedő költségek mellett a bankoknak egyre fontosabbá válik a digitális szolgáltatások fejlesztése és az alternatív fizetési lehetőségek kínálata, hogy az ügyfelek minél kevesebb készpénzt használjanak, és élvezhessék a digitális tranzakciók előnyeit.

error: Content is protected !!